Україна повністю відновила виробництво овочів борщової групи
Зо один сезон фермери України відновили вал виробництва овочів борщової групи, тепер працюватимуть над якістю.
Про це йдеться у ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи».
«Зважаючи на поточні тенденції ринку, Україна буквально за один сезон змогла практично повністю відновити виробництво овочів борщового набору, – розповідає Євген Кузін, аналітик плодоовочевого напрямку у проекті EastFruit та міжнародний консультант ФАО. – Тобто, завдання по забезпеченню валом продукції є виконаним, а от щодо якості є дуже великі запитання»
Онлайн-видання EastFruit також опубліковало результати опитування українських фермерів щодо того, яка овочева культура може стати найдохіднішою у сезоні 2024-2025 років. На першому місці виявилася цибуля (41% опитуваних назвали її найвигіднішою), далі йдуть картопля (20%), капуста (16%), морква (13%) та буряк 10%.
Читайте також: Рання капуста удвічі дешевша, ніж торік