Овочі-Ягоди-Сад

Учені вивчають властивості салату для роботи з ним роботів

Учені вивчають властивості салату для роботи з ним роботів

Учені з Центру аграрних наук Федерального університету Сеара та Школи сільськогосподарської інженерії Універститету Кампінаса (обидва Бразилія) вивчають механічні властивості салату для проєктування елементів машин, що працюють з біологічними матеріалами.

Про це повідомляє SciFLO Brasil

У дослідженні повідомляється, що нині зростає потреба в розробці машин, які ефективно та ефективно замінять роботу людини тепличному господарстві з такою ж чутливістю, як і людська рука, оскільки вирощені тут продукти є особливо чутливими для пошкоджень, особливо з  боку машин. Метою даної роботи було визначення механічних властивостей салату (Lactuca sativa L.) сорту Crispa. Для цього були використані дві методики в галузі інженерії матеріалів: одна специфічна для полімерів і композитів, а інша – специфічна для пластикових плівок. Тести були адаптовані для зразків салату. 

Учені виміряли властивості, що забезпечують фундаментальні інженерні параметри для проектування елементів машин, які взаємодіють з біологічними матеріалами, що дозволяє розробляти пристрої, які створюють незначні пошкодження біологічних структур у салаті.

Читайте також: Виробники назвали найпопулярніші салати