Овочі-Ягоди-Сад

У Херсоні налагодили виробництво в’ялених томатів

Херсонські підприємці Андрій Бігленко та Дмитро Моцак відкрили виробництво в’ялених томатів. Для виробництва 1-2 тонн продукції за сезон переробляють десятки тонн свіжих томатів.

Про це повідомляє «#Шотам».

Спробувавши за кордоном в’ялені томати, і не знайшовши подібного в Україні, зрозуміли, що це вільна ніша. Почавши експерименти на домашній кухні, закінчили продажем в’ялених делікатесів у мережах кафе та крафтових магазинів.

«Іноземні в’ялені помідори на смак були всі однакові, бо до них додають оцет, стабілізатори, барвники, підсилювачі смаку. Це псує смак. А помідори, коли в’яляться, на смак стають такими, що ні з чим не можна порівняти. Ми подумали, що це може бути нашою фішкою. Навіть ті, хто почав після нас виготовляти такий продукт, не створили подібного», – розповів засновник компанії Андрій Бігленко. 

Пробували сушити на сонці, як це роблять італійці, але експеримент не вдався. 

Купили сушильне обладнання, створили п’ять смаків помідорів і три види паштет-соусу із в’яленими помідорами. 

Продукцію збували ресторанів Salateira, Il Molino, Okko. Для деяких з них розробили спеціальну рецептуру. Зараз розповсюджують через магазини«Корисна крамниця», «Лавка традицій», магазини для веганів і вегетаріанців. Ведуть переговори із «Сільпо», «Ашаном».

Читайте також: Українська сушена цибуля має гарні перспективи для експорту

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!