Традиційне виноградарство забезпечує більшу врожайність проти органічного й біодинамічного способів
У традиційному виноградарстві врожайність значно вища, ніж під час органічного та біодинамічного культивування.
Так, німецькі науковці порівняли показники винограду сорту Рислінг, отриманого у традиційний спосіб; на ділянках з органічною технологією та з виноградників, ведених за біодинамічною системою.
У середньому традиційне вирощування забезпечувало 6,98 тонн/га врожаю, а органічне й біодинамічне – відповідно 4,27 тонн/га і 4,35 тонн/га.
Вага ягід у традиційному виноградарстві була значно вищою. Це впливало на вагу грон: органіка й біодинаміка забезпечували грона масою 102 г і 91 г відповідно, традиційна ж технологія дозволяла отримувати грона середньою масою 122 г.
Утім, на масу грона впливала ще й підщепа, на якій вирощувався виноград сорту Рислінг.
Додати коментар