Овочі-Ягоди-Сад

Традиційне виноградарство забезпечує більшу врожайність проти органічного й біодинамічного способів

Традиційне виноградарство забезпечує більшу врожайність проти органічного й біодинамічного способів

У традиційному виноградарстві врожайність значно вища, ніж під час органічного та біодинамічного культивування.

Так, німецькі науковці порівняли показники винограду сорту Рислінг, отриманого у традиційний спосіб; на ділянках з органічною технологією та з виноградників, ведених за біодинамічною системою.

У середньому традиційне вирощування забезпечувало 6,98 тонн/га врожаю, а органічне й біодинамічне – відповідно 4,27 тонн/га і 4,35 тонн/га.

Вага ягід у традиційному виноградарстві була значно вищою. Це впливало на вагу грон: органіка й біодинаміка забезпечували грона масою 102 г і 91 г відповідно, традиційна ж технологія дозволяла отримувати грона середньою масою 122 г.

Утім, на масу грона впливала ще й підщепа, на якій вирощувався виноград сорту Рислінг.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!