Торішнє яблуко можна продати сьогодні вдвічі дорожче, ніж восени

Якщо яблук нового врожаю в Україні буде так само мало, як і минулого сезону, краще буде закласти його у сховище, особливо, якщо будуть плоди високої якості для свіжого ринку і не зливати у переробку.
Таку пораду у ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи» дає Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit.
«Минулого року виробники пішли шляхом найменшого супротиву і продали яблуко за 12-14 грн/кг, а сьогодні могли б продавати удвічі дорожче», – пояснює він. Втім експерт визнає, що у цього процесу є багато складових, які знаходяться поза зоною контролю багатьох гравців ринку – наприклад, статистика.
«Ніхто не знає точних цифр ринку і зовсім мало людей розуміють, що відбувається з точки зору трендів, – каже Гуржій. – Щоб робити судження, треба працювати з великими масами продукції на різних напрямках збуту і географії постачань».
Читайте також: Українські яблука Ред Делішес зрівнялися за ціною з італійськими і французькими