Овочі-Ягоди-Сад

Тепличний бізнес варто починати з простого, – експерт

Тепличний бізнес варто починати з простого, – експерт

Для старту тепличного бізнесу його концепція має бути максимально простою. Плівкова теплиця на початку може бути з одним шаром, без опалення. Згодом можна розширювати функціонал.

Таку думку у своєму матеріалі в журналі «Садівництво по-українськи» висловив Володимир Рожко, власник ТОВ «Грінелевейшен».

«Чим більше ви будете додавати технологічних складнощів у конструкцію, тим більше потім ви будете займатись не вирощуванням, а тим, щоб ця конструкція працювала, та й ще знадобиться ціла бригада, щоб цю теплицю обслуговувати», – написав він.

У якості основної культури на початку бізнесу пан Рожко обрав не найпростішу для вирощування культуру – полуницю.

Коли я тільки починав, мені потрібно було насадити щось максимально вигідне, адже фінансів, як завжди, на старті цього бізнесу, не вистачало, – пояснив експерт. – Аргументом на користь полуниці було те, що не потрібно було робити теплицю з опаленням. Культурі вистачає лише накриття від заморозків.

«Також ми дійшли висновку, що цілком можемо обійтись без подвійної плівки», – додав пан Рожко.

Читайте також: Практик порадив як підібрати теплицю фермеру-початківцю