Овочі-Ягоди-Сад

Тепличні технології розвиваються в напрямку покращення смаку овочів — експерт

Основна тенденція розвитку тепличного виробництва — робота над покращенням смаку овочів. Про це повідомив економіст інвестиційного центру FAO Андрій Ярмак під час конференції «Тепличний бізнес України-2019», передає кореспондент AgroTimes.

«Головна проблема в тепличному бізнесі — ставлення до цієї продукції, як шкідливої та несмачної. Покупці нерідко вважають її «хімією» та «пластмасою», — сказав Андрій Ярмак.

І щоб подолати цю тенденцію, селекціонери працюють над вдосконаленням смаку.
Він розповів, що з десяток років тому був у Нідерландах, в скляній теплиці відомої насінневої компанії.

«Смачнішого помідора я ніде не пробував», — сказав доповідач.

У той же час теплична продукція має набато менше пестицидне навантаження.

Томати закритого ґрунту обробляють від 0 до 4 разів, тоді як у відкритому ґрунті — до 25 обробок.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!