Темнозабарвлені сорти фруктів і ягід під час заморожування зберігаються краще за світлі
Для заморожування придатні плодоягідної та овочевої продукції сорти, що накопичують високий уміст сухої речовини (зокрема цукрів) і біологічно активних компонентів: антоціанів, каротину й аскорбінової кислоти.
Антоціани мають Р-вітамінну активність, тому разом із каротином і аскорбіновою кислотою визначають вітамінну цінність сировини й замороженої продукції.
Ці три компоненти сприяють гарному зовнішньому вигляду замороженої продукції.
За рахунок високого вмісту антоціанів сорти чорної і червоної черешні, фіолетових слив, темнозабарвлені сорти винограду після заморожування за зовнішнім виглядом набагато кращі, ніж сорти тих же культур зі світлозабарвленими плодами.
Плоди абрикосів і персиків, що мають яскраво-жовтий чи жовтогарячий м’якуш (через високий уміст каротину), набагато краще зберігають забарвлення, ніж сорти зі світлим м’якушем.
Додати коментар