Світовий ринок солодкої кукурудзи ростиме на 3,2% щороку
В 2019 році світовий ринок солодкої кукурудзи становив $710,5 млн і очікується, що він досягне $889,8 млн до кінця 2026 року зі щорічним зростанням 3,2% протягом 2021-2026 років.
Про це повідомляє пресслужба компанії Tolsma Technik, яка виробляє обладнання для переробки овочів.
Найбільшим ринком споживання є Північна Америка, на неї припадає близько 49,73% світового споживання солодкої кукурудзи. Великим споживачем солодкої кукурудзи також є і Китай, на нього припадає 2/3 частки ринку солодкої кукурудзи в Східній Азії. Китай є одним із видатних споживачів переробленої солодкої кукурудзи, поряд із продуктами на основі солодкої кукурудзи, такими як солодке кукурудзяне борошно та цукерки, що призвело до збільшення попиту на насіння солодкої кукурудзи в останні кілька років.
До групи великих експортерів приєднався Таїланд, який щороку експортує понад 0,7 млн. тонн консервованої солодкої кукурудзи до Японії, Південної Кореї та Тайваню.
«Кліматичні умови в Україні більш ніж сприятливі для вирощування солодкої кукурудзи і тому маємо зростаючий попит на вирощування і відповідну переробку солодкої кукурудзи будь то консервація, заморозка або вакуумна упаковка качанів», – зауважують в компанії Tolsma Technik.
Компанія Pollak Sala, яку представляє в Україні Tolsma Technik, виробляє повний спектр обладнання для обробки кукурудзи, що приходить з поля: від приймального бункера до бланшувача, а також лінії переробки горошку, зеленої стручкової квасолі і шпинату. При чому лінії переробки кукурудзи може бути як окремою, так і інтегрованою з лінією горошку, сезони яких не пересікаються.
Pollak Sala зарекомендувала себе як надійний виробник і постачальник переробних підприємств в Європі і в Україні.
Читайте також: Експерт розповів як досягти рентабельності солодкої кукурудзи 300-400%