Овочі-Ягоди-Сад

Світове виробництво черешні знизиться

Обсяг світового виробництва черешні в сезоні 2019/20 знизиться до 3,6 млн. тонн через посуху в ЄС, зниження експорту Узбекистаном і Сполученими Штатами, підрахували в Міністерстві сільського господарства США (USDA).

Про це повідомляє FruitNews.

У відомстві зазначили, що незважаючи на рекордний експорт чилійської черешні, світовий обсяг поставок впаде до 454 тис. тонн.

Виробництво черешні в Туреччині збільшиться до 865 тис. тонн. Завдяки високому попиту на експортні плоди садівники зможуть інвестувати частину коштів у поліпшення садів, замінивши старі сорти високоврожайними новими. Турецький експорт в цьому сезоні складе 78 тис. тонн черешні.

Чилійські виробники черешні підвищать прогноз з 30 тис. тонн до 231 тис. тонн, оскільки кількість плодоносних дерев збільшиться. Між сезонами 2009/10 і 2018/19 рр. площа плантацій збільшилася майже утричі, й, на думку аналітиків, продовжить своє зростання. Крім того, частка експорту черешні в Китай зросла з сезону 2009/10 рр. з 13% до 90%.

У Китаї обсяг виробництва зросте на 24% і відновиться до 420 тис. тонн після збитів, заподіяних торішніми заморозками. Імпорт виросте на 15 тис. тонн (до 195 тис. тонн). Зниження поставок черешні з США будуть компенсовані імпортом з Чилі. Незважаючи на високі ввізні мита, США залишаються основним постачальником черешні з Північної півкулі для китайського ринку.

У країнах ЄС урожай черешні знизиться на 20% до 648 тис. тонн через гради в Італії, які зачепили ранні сорти, і внаслідок заморозків і холодної температури з подальшою посухою в Польщі. Експорт з ЄС впаде до 15 тис. тонн, а імпорт, навпаки, виросте до 55 тис. тонн.

Виробництво черешні в США залишиться на колишньому рівні (450 тис. тонн). Імпорт з Чилі складе 18 тис. тонн. Експорт продовжить знижуватися другий рік поспіль і досягне 80 тис. тонн, оскільки на його обсяги сильно впливає торгова війна з Китаєм. У разі ескалації цього конфлікту обсяг впаде до рівня сезону 2002/03 рр., Коли виробництво знизилося на 44%.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!