Спаржу продають не довше доби після збирання

Господарство Vimagro (Івано-Франківська область) продає спаржу на наступний день після зрізання.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» розповідає Володимир Тимків, засновник підприємства.
«За більш тривалого зберігання вона втрачає товарну якість, – додає Тимків. – У нас спаржа затримувалася максимум на 2-3 дні, коли ми очікували необхідну партію».
За словами експерта, з поля спаржа відразу їде на склад, де миється, охолоджується, зважується, сортується і фасується. Зберігається спаржа у холодильнику при температурі +2°C і при високій вологості не довше тижня.
Раніше ми писали, що компанія Vimagro обходиться 1–1,5 збирачами на гектар при збиранні спаржі. Ключовими факторами є ранній початок роботи – з 5:30 ранку і великий досвід працівників на збиранні.