Щоб конкурувати з імпортом, українським фермерам треба збільшити виробництво і зменшити собівартість, - експерт
Запровадження інноваційних інтенсивних технологій вирощування плодооовчевої продукції дозволить вітчизняним фермерам знизити собівартість і успішно конкурувати з імпортом. Так вважає менеджер Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Дмитро Ніколаєв.
Про це пише UHBDP.
На думку експерта імпортні фрукти в супермаркетах часто дешевші за українські через те, що торговельним мережам простіше працювати із західними постачальниками.
«Українським фермерам потрібно збільшити виробництво і знизити собівартість. В період кризи все знижують витрати, – зазначив Дмитро Ніколаєв. – Це можна зробити за рахунок нових технологій. Нам здається, що інновації це дорого. А коли бачимо на полиці найдешевший імпортний персик, що перевершує за якістю дорогий Українське аналог, то замислюємося. Українському плодоовочівництва необхідно знижувати собівартість! Більш того, фермеру для початку її треба знати, порахувати, а багато хто до цих пір не розуміє і не враховує цей показник. Можливо, українські овочі і фрукти конкуретноздатні, просто іноді відбувається невиправдане завищення ціни реалізації».
За словами менеджера UHBDP, логіка в тому, щоб заробляти на обсязі, а не спробі продати невеликий обсяг за максимальною ціною один раз.
Читайте також:Експерти спрогнозували розвиток українського органічного ринку
Додати коментар