Щеплення збільшує врожайність томатів
Для збільшення врожайності томатів використовують різні агрозаходи.
В Україні у захищеному ґрунті почали все частіше вдаватися до щеплення, яке широко застосовують у теплицях європейських країн світу.
Щеплення томатів полегшує контроль захворюваності шляхом використання підщеп із певною стійкістю до хвороб, які розвиваються в ґрунті. Ці підщепи довше зберігають рослини здоровими.
Крім того, щеплення сприяє збільшенню врожайності. Також поліпшуються показники врожайності за використання підщеп, толерантних до стресових умов, таких як засоленість.
Основними обмеженнями щодо використання щеплень у виробництві томатів є додаткові витрати для фермера.
Щеплення широко застосовують у теплицях для промислового виробництва томатів з таких причин:
– підвищення стійкості рослин до захворювань;
– формування в рослини більш розвиненої кореневої системи для підвищення врожайності;
– вирощування розсади цінного гібрида з пасинків шляхом щеплення їх на менш цінну підщепу.
Додати коментар