Овочі-Ягоди-Сад

Щеплення збільшує врожайність томатів

Щеплення збільшує врожайність томатів

Для збільшення врожайності томатів використовують різні агрозаходи.

В Україні у захищеному ґрунті почали все частіше вдаватися до щеплення, яке широко застосовують у теплицях європейських країн світу.

Щеплення томатів полегшує контроль захворюваності шляхом використання підщеп із певною стійкістю до хвороб, які розвиваються в ґрунті. Ці підщепи довше зберігають рослини здоровими.

Крім того, щеплення сприяє збільшенню врожайності. Також поліпшуються показники врожайності за використання підщеп, толерантних до стресових умов, таких як засоленість.

Основними обмеженнями щодо використання щеплень у виробництві томатів є додаткові витрати для фермера.

Щеплення широко застосовують у теплицях для промислового виробництва томатів з таких причин:

– підвищення стійкості рослин до захворювань;

– формування в рослини більш розвиненої кореневої системи для підвищення врожайності;

– вирощування розсади цінного гібрида з пасинків шляхом щеплення їх на менш цінну підщепу.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!