Салати невигідно переудобрювати
Салати, що вирощуються на гідропоніці, виробникам не вигідно переудобрювати. Адже рослини від цього уражуються некрозами, швидко старіють, та й самі добрива коштують дорого, – розповіла Надія Марченко, агроном ТОВ «Вершки та корінці» на Київщині.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«У мене часто питають, чи корисно їсти салати, вирощені на «хімії», як у нас. Небезпеки жодної. Салат – розумна рослина, більше речовин, ніж йому потрібно для розвитку, не візьме. Вживайте на здоров’я, без остраху. Про реакцію рослини на підвищену концентрацію добрив я вже сказала — з’являються ознаки некрозу. Нам як виробникам узагалі не вигідно давати багато добрив. По-перше, вони дорогі. По-друге, перегодовані кущики швидко старіють. Нам же для продажу потрібні рослини з яскравим, молодим і хрустким листям», – розповіла Надія Марченко.
За словами агронома, можна було би спробувати вирощувати салати на органічних добривах. Але якщо з мінеральними можна точно вирахувати концентрацію кожного елементу, то з органічними завжди буде експеримент.
Читайте також: Вирощування салатів у теплиці рентабельніше, ніж у відкритому ґрунті