Овочі-Ягоди-Сад

Салатів у теплиці вирощують в 4 рази менше

Салатів у теплиці вирощують в 4 рази менше

Компанія «Галіція грінері» через відключення електроенергії вирощує в 4 рази менше рослин.

Про це повідомляє «Суспільне Львів».  

Підприємство вирощує салати в скляній теплиці методом гідропоніки.

Як повідомив директор компанії Сергій Ленчук, торік взимку на підприємстві отримували 35 тисяч рослин у тиждень. А цього року – в чотири рази менше – 9 тис.

«Без досвітки збільшився і цикл росту рослин. За звичайних умов в цей період року, коли ми повинні досвічувати по 16 годин на добу, рослина росла приблизно 52-55 днів, досягала ваги 120-130 грам. То на сьогодні тривалість росту рослини становить більше 75 днів. І вага заледве 30-40 грам» – сказав він.

Свою продукцію «Галіція грінері» постачає до супермаркетів та ресторанів. Раніше її везли до Києва та Дніпра. Тепер – лише до Львова. Вирощують 6 сортів салату.

За словами директора, нестабільність і перебої з електропостачанням не дають можливість контролювати температуру та вологість. Наслідком цього теж є хвороби рослини, нижні листки при великій вологості починають в’янути.

Під час відключень світла на підприємстві цього року використовують генератор, який купили кілька років тому. Але він не може підтримувати роботу всіх процесів.

«Ми вже використали більше тонни дизельного палива, яке постійно треба підвозити, потрібно тримати відповідний запас для роботи генератора, і його достатньо тільки для функціонування найнеобхіднішого обладнання», – пояснив Сергій Ленчук.

Зараз на підприємстві планують замінити частину ламп на світлодіодні. Заміна половини ламп дозволить економити близько 20% електроенергії. Опісля перевірятимуть, чи цього освітлення буде достатньо рослинам.

Читайте також: Український «вертикальний» фермер розроблятиме власні добрива