Овочі-Ягоди-Сад

Ресторатор планує найбільше доходу отримувати з власної ферми

Ресторатор планує найбільше доходу отримувати з власної ферми

Відомий ресторатор Євген Клопотенко за два роки планує найбільше доходів отримувати від фермерства а також фуд-сервісу для замовлення послуг шеф-кухарів та організації івентів.

В інтерв’ю Forbes.ua він розповів, що  має інвестиційні плани з масштабування ферми й з експорту.

Наступний напрямок – ферма. Ми тестили її рік: садили, збирали, аналізували. 

«Ми вирощуємо щавель, білий буряк, фіолетову картоплю й ще 20 найменувань на городі в 50-100 соток. Наступного року хочемо зайти у фермерство: купимо ще землі та вирощуватимемо продукти на продаж – такі, які інші фермери не вміють вирощувати й збувати. Я певен: якщо постачатиму білий буряк зі своїм обличчям у «Сільпо», він добре продаватиметься», – запевнив ресторатор.

Він зазначив, що через два роки найбільше приноситиме ферма, сервіс з їжею та івент-напрямок. 

«Та все може дуже змінитися, якщо ми вироблятимемо на експорт один продукт і підпишемо контракт з однією торговельною мережею», – заінтригував Клопотенко.  

Довідка: Євген Клопотенко є співвласником ресторану «Сто років тому вперед», мережі бістро «Інші», «Інші. Бар» та бістро сучасної української гастрономії «Полтава». Крім того, пан Клопотенко займається медіабізнесом, кейтерингом, організацією івентів, фермерством, створенням продуктів, франчайзингом та консалтингом. Минулого року бізнес оборот 25 млн грн, цього року гастрохолдинг та бренд генерують 160 млн грн, а наступного розраховують на оборот 300 млн грн.

Читайте також: Збільшення виробництва моркви знизило ціни на 64%