Прищипування пагонів зменшує осипання квітів і ягід винограду
У деяких сортів винограду (Мускат гамбурзький, Чауш, Німранг та інші) унаслідок сильного осипання квітів і зав’язі часто формуються нещільні, неповноцінні грона. Наслідком цього стає недобір урожаю, а самі грона стають негарними.
Аби не допустити осипання квітів і зав’язі, у цих сортів прищипують зелені пагони. Роблять це на початку цвітіння, видаляючи нігтем верхівку із 2-3 міжвузлями.
Після прищипування ріст пагонів тимчасово припиняється, і поживні речовини спрямовуються безпосередньо до суцвіть, що сприяє кращому зав’язуванню ягід, збільшенню маси грон і врожаю загалом.
Крім зменшення осипання квітів і ягід, прищипування верхівок пагонів позитивно впливає на закладку плодових бруньок під урожай майбутнього року.
Додати коментар