Овочі-Ягоди-Сад

Повільно дорожчає цибуля та морква

Повільно дорожчає цибуля та морква

За два тижні подорожчав нижній сегмент жовтої ріпчастої цибулі та верхній – моркви. Також відмічається незначне зростання вартості буряка та зниження – капусти.

Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.

Так, на найбільшому гуртовому ринку заходу України – «Шувар», що у Львові, ціни на ріпчасту цибулю зросли за два тижні березня з 43-46 грн/кг до 45-46 грн/кг, ціни на найбільш якісну моркву за цей час також зросли з 27-30 до 27-36 грн/кг.

На 1 грн/кг за цей час подорожчав буряк – з 5-8 грн/кг до 5-9 грн/кг.

У той же час дещо знизилися ціни на найякіснішу білоголову капусту – з 17-20 грн/кг до 17-18 грн/кг. Частково це пов’язано з появої молодої капусти, яку нині продають по 34-35 грн/кг.

Пекінська капуста торгується по 35-50 грн/кг, червоноголова капуста – по 25-35 грн/кг, савойська – по 30-40 грн/кг.
Не змінилася ціна на картоплю – її продають по 4-5 грн/кг.

Зелена цибуля – по 85-100 грн/кг, редиска – по 12-14 грн/пучок.

Читайте також: Ціни на капусту рвонули вгору