Постійний аналіз допомагає заощадити
Щоб оптимізувати систему живлення, виробники лохини мають давати рослинам ту дозу поживних елементів, яку вони потребують у конкретно взятий момент росту.
Таку думку під час Міжнародного практичного форуму «Інтенсивний ягідник», який організовує журнал «Садівництво по-українськи» висловив Федір Прима, головний агроном господарства «Аграрна компанія «Еко-Парк».
«Для цього на плантації необхідні постійні аналізи та постійний контроль. Наприклад, контролювати рівень PH у грунті протягом сезону. Це економить використання сірки, кислот тощо», – пояснює експерт.
У виробників, які займаються ягодою по 5-6 років, технологія, як правило, вже відпрацьована. Всі розуміють, які треба вносити добрива, яка схема захисту. Тому зараз основне питання – як знайти баланс, вважає Прима.
Ми також повідомляли про те, що сьогодні для повноцінного виробництва лохини основою живлення мають складати азотні добрива.