Після збирання ягід одразу витягують з них тепло
Головний принцип ФГ «Павлівське» при закладанні врожаю в холодильники – не нагнітати відразу холод, а витягати тепло з ягоди за допомогою вентиляторів.
Про це йдеться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
«Це просто архіважливо, – підкреслив власник господарства Михайло Павлівський. — Температура ягід, зібраних влітку на півдні і в теплиці, може досягати плюс 30 градусів. Якщо її покласти в камеру з температурою плюс 3 градуси, де нагнітається холодне повітря, то їхня температура опуститься до 10 градусів аж за 12 годин».
Садівники «Павлівського» поміщають товар в камеру попереднього охолодження під вентилятори, які витягують тепле повітря через всю партію. В результаті з 30 до 10 градусів температура знижується за 10 хвилин. Чим швидше впаде температура, тим продукція в рази краще транспортується і зберігається.
Читайте також: Завдяки камері охолодження фермери продають полуницю в супермаркети