Овочі-Ягоди-Сад

«ОСЬО органік» забезпечує свіжу кукурудзу поступовими висадками

«ОСЬО органік» забезпечує свіжу кукурудзу поступовими висадками

Овочево-ягідне господарство «ОСЬО органік» у Яготинському районі Київщини вирощує солодку кукурудзу за технологією поступового досівання. Це дає можливість отримувати свіжий і преміальний продукт протягом усього сезону. 

Про це повідомляє Agroportal.ua.

«Насправді ми сіємо кукурудзу не в гектарах, а за принципом досівання, тобто протягом усього сезону постійно досаджуємо. Якщо підрахувати кількість одиниць, висаджених сумарно, то можемо орієнтуватися на гектар. Однак вирощуємо не на одному місці, а в різних ділянках нашого поля. Це слугує величезним плюсом у питанні смаку та якості, таким чином ми забезпечуємо свіжий продукт протягом усього сезону», – розповіла засновниця господарства Юлія Ворощук.

Качани збирають зранку, очищують і одразу відправляють клієнтам. Уже наступного дня покупці отримують продукцію. Реалізація відбувається напряму через соцмережі та у торговельній мережі GoodWine.

Раніше кукурудза «ОСЬО органік» потрапляла і на полиці NOVUS та «Сільпо», однак після початку повномасштабного вторгнення співпраця з великими ритейлерами припинилася через занадто низькі ціни на органіку.

Щороку господарство висаджує в межах 0,5–1 га кукурудзи, змінюючи ділянки в межах поля. Попри прохолодну весну, яка знизила врожайність томатів, кабачків та огірків, сезон-2025 для кукурудзи минув без суттєвих проблем.

Масштабувати виробництво засновниця не планує: «Це збільшення кількості працівників, витрат, ризиків. Тому нам вистачає гектара кукурудзи, це наша якірна позиція для літніх місяців. Цьогоріч ми запровадили нове технологічне рішення: вирощуємо кукурудзу, цукіні та салат в одній гряді під чорною плівкою та регулярним поливом. Так ми економимо місце та надаємо культурам тінь, що позитивно впливає на плоди».

Читайте також: На Житомирщині фермери освоюють культури півдня: вже 89 теплиць і баштанні