Овочі-Ягоди-Сад

Органічне тепличне господарство планує розширюватися у 12 разів

Органічне тепличне господарство планує розширюватися у 12 разів

ПП «Органічна Теплиця» (ТМ «Терра»), Що в місті Первомайський на Харрківщині планує збільшення виробничих площ у 12 разів з 0.5 до 6 га.

Про це повідомляє журнал «Плантатор»
«Плануємо активно працювати далі й розвиватися, адже бачимо перспективу і хочемо розширити площу закритого ґрунту до 6 га», – сказав Олександр Ясинський, співвласник «Органічної Теплиці».
Нині господарство займає теплицю теплицю антрацитівського типу площею 0.5 га, що опалюється відходами круп’яного виробництва материнської компанії «Терра».

Спочатку тут вирощували багато культур, потім асортимент звузили до огірків та помідорів, які показали більшу рентабельність. На рік отримують 70–80 тонн огірків і 60 тонн томатів.

Набувши досвіду в органічному виробництві, хочуть знову розширювати асортимент продукції.

«Хочемо повернутися до вирощування рожевих і жовтих томатів, можливо, спробуємо знову перець і баклажани. Узагалі, плануємо провести опитування представників торгових мереж та інтернет-покупців і тоді вже остаточно визначитися з переліком культур», – сказав Олександр Ясинський.

Читайте також: Відходи зернопереробки підштовхнули «Терру» завести органічну теплицю