Овочі-Ягоди-Сад

Обробка огірків озоном збільшує їх термін зберігання до 22 днів

Обробка огірків озоном збільшує їх термін зберігання до 22 днів

Група польських учених з Унівеститету в Жешуві спробувала розробити технологію подовження терміну зберігання ґрунтових огірків перед подальшою переробкою. Для цього обробили озоном та виміряли щільність внутрішньої частини і шкірки озонованих та необроблених огірків під час зберігання. Виявилося, що оброблені плоди були придатними до переробки 22 дні при зберіганні за кімнатної температури.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

Зазначається, що огірки – це сировина з обмеженим терміном придатності. Його можна значно подовжити за допомогою процедури озонування. 

«Було виявлено, що обробка дозою озону 10 мг/кг протягом 30 хв може подовжити придатність огірків для переробки до 22 днів зберігання за кімнатної температури. Впродовж терміну зберігання плоди контрольних груп, порівняно з озонованими плодами, характеризувалися більш швидкими втратами вологи, а також зміною кольору та зараженням цвіллю, тоді як для озонованих огірків спостерігали лише втрату вологи», – підсумовується в публікації.

Крім того, озоновані зразки були успішно залучені для переробки методом квашення.

Читайте також: Озон збільшує тривалість зберігання овочів та зменшує втрати