Овочі-Ягоди-Сад

Обрізування абрикоси на другий рік зміцнює структуру, розпочату раніше

Обрізування абрикоси на другий рік зміцнює структуру, розпочату раніше

Обрізування абрикосових дерев протягом другого року зміцнює структуру, яку розпочато в перший рік, і дозволяє створити нові основні гілки.

Про це розповіла виданню «Садівництво по-українськи» Тетяна Попович, головний агроном ТМ «ФайноФрут», що на Закарпатті.

За її словами, найкращою системою обрізування абрикосу буде та, котра дає більшої циркуляції повітря, а отже меншої імовірності поширення та заселення шкідників та хвороб, та кращого наливу плодів за рахунок більшої освітлюваності.

«Видаліть товсті гілки, які ростуть під гострим кутом, а також ті, що ростуть сильно вгору або вниз, – радить агроном. – Переконайтеся, що гілки, які ви залишаєте на дереві, розташовані на відстані приблизно 8 см одна від одної. Минулорічні основні гілки слід вкоротити приблизно до довжини 75 см».

Спеціалістка вважає, що теорія обрізування – лише схема, яку потрібно пристосовувати до кожного дерева в залежності від розташування гілок, сили росту тощо. 

«Необхідно пам’ятати: щорічне правильне обрізування абрикосових дерев впливає як на кількість, так, відповідно і на якість майбутнього урожаю», –  резюмує Попович.

Читайте також: Абрикоса потребує агресивного обрізування