Нереалізовану свіжу малину переробляють на варення
З 6.8 га малини у ТДВ «Любокут», що в селі Воскресенка Запорізької області, в сезон збирають від 500 до 1000 кг малини на день. Нереалізовані на свіжому ринку ягоди тут переробляють на варення з лимоном, корицею, розмарином тощо.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Нереалізовані на свіжому ринку ягоди у ТДВ «Любокут» переробляють на варення, яке теж уже оцінили споживачі, – зазначає видання. – Фасують у скляну тару об’ємом 370 мл. Аби розширити асортимент, нинішнього року тут розробили і спробували різні доданки до традиційного малинового варення: лимон, корицю, розмарин тощо».
Щоб зрозуміти, що найбільше до душі споживачам, провели невелике, але репрезентативне дослідження: просто пропонували спробувати.
Безперечним лідером виявилося малинове варення з додаванням лимона. Проте цього року обмежилися пробною партією, бо свіжа малина дуже гарно продавалася.
Читайте також: На Чернігівщині вигідно вирощувати не полуниці, а малину, – фермер