Овочі-Ягоди-Сад

Недоліки весняної сівби столових буряків

Недоліки весняної сівби столових буряків

Типова технологія вирощування столових буряків передбачає сівбу насіння у відкритий ґрунт у квітні-травні з метою отримання продукції для споживання в серпні-вересні та зберігання в несезонний період.

Проте такий спосіб вирощування має свої недоліки. Наприклад, за ранніх термінів сівби насіння проростає довго, за температури ґрунту 5 °С – до 20 діб.

Після підвищення температури до 10 °С цей відрізок часу скорочується до 10-14 діб, за температури 20-25 °С насіння буряків столових проростає за 3-4 дні.

Крім того, тривалий вплив низьких температур у період проростання насіння може стимулювати стрілкування рослин.

AgroTimes

 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!