Овочі-Ягоди-Сад

На Вінничині загартовувати розсаду складніше, ніж на Херсонщині

На Вінничині загартовувати розсаду складніше, ніж на Херсонщині

Забезпечити загартовування розсади солодкого перцю та баклажану на Вінниччині набагато складніше, ніж на Херсонщині. Такого висновку дійшли агрономи компанії «Аграна Фрут Лука», розпочавши свій перший овочевий проект минулого року.

Про це йдеться у статті в журналі «Садівництво по-українськи».

«У Херсонській області за два тижні перед висадкою ночі вже теплі, на відміну від нас. А тут головне не допустити зниження температури нижче +10 вночі, інакше розсада просто зупиниться в рості. В результаті ми затратили багато людських ресурсів, коли вдень відкривали теплицю, а на ніч мусили закривати», – розповідає Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука».

Компанія «Аграна Фрут Лука» минулого року реконструювала колишню ягідну теплицю під вирощування розсади солодкого перцю та баклажану. Головною метою реконструкції теплиці було забезпечити її герметизацію та мінімізувати тепловтрати.

«Визначаючи строки посадки овочевої розсади у грунт, ми враховували відмінності нашого клімату від південних регіонів, – продовжує Кисляченко. – Якщо Херсон садить у кінці квітня – на початку травня, ми цього собі дозволити не можемо, тому що у нашому регіоні ще холодно. Вік розсади однаковий як у нас, так і в них, тому ми почали висівати насіння для розсади у середині березня».

Читайте також: «ПАЕК» вирощуватиме 11 овочевих культур