На Сумщині відроджують вирощування цикорію
Бізнеспроєкт цикорієвої кав’ярні в селі Залізняк на Сумщині став лауреатом конкурсу «Неймовірні села України-2019». Тут збираються відродити давній промисел – вирощування цикорію.
Про це повідомляє «Голос України».
Запропонований селом проект «Золотницька сотка» передбачає об’єднання зусиль місцевих підприємців, активістів та керманичів.
У сільській бібліотеці хочуть облаштувати кав’ярню, де гостей та пригощатимуть напоєм з цикорію, який за смаком не поступається каві, проте значно корисніший від неї.
Серед проектів 116 сіл було визначено 5 фіналістів. Незабаром вони представлятимуть та захищатимуть свої бізнес-плани, щоб отримати державну підтримку на їх реалізацію.
Для вирощування цикорію потрібен глибокий орний шар ґрунту. Культуру сіють вручну або овочевими сівалками. Ширина міжрядь – 45 см, норма висіву – 1,0-1,5 кг/га. глибина загортання насіння – 3-4 см. На одному погонному метрі рядка має бути 5,5-6,0 штук рослин, а на одному гектарі – 100-110 тис. шт. Корені цикорію збирають буряко- та морквозбиральною технікою або вручну. Зберігають корені в овочесховищах або буртах.
Додати коментар