На півночі вирощують столовий виноград
Близько 90% площ північних виноградників перебувають у господарствах населення, 10% – у сільськогосподарських підприємствах (Запорізька і Полтавська обл.).
Культура на Півночі переважно направлена на вирощування столового винограду для споживання у свіжому вигляді.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Під виноградниками північнішої зони промислового вирощування займають 1900 га, або 5% загальної площі цієї культури в Україні, а виробництво плодів з цієї площі — 42,5 тис. тонн, – пише в статті Олена Василенко, аспірантка Національного університету біоресурсів і природокористування. – Близько половини площ північного виноградарства (47%) розташовано в трьох областях: Запорізькій (300 га), Дніпропетровській (300 га) та Донецькій (300 га). По 100 га насаджень північного виноградарства розташовано в десяти областях країни: Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Полтавській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій».
Читайте також:Сорти, які не укривають