Овочі-Ягоди-Сад

Мокра гниль призводить до відчутних втрат цибулі під час зберігання

Мокра гниль призводить до відчутних втрат цибулі під час зберігання

Бактеріальна м’яка гниль (мокра гниль) цибулі починає розвиватися ще в полі протягом вегетації рослин, однак масового розвитку набуває у сховищах під час тривалого зберігання.

У процесі зберігання цибулі першого року можливі дуже сильні втрати через гнилі, меншою мірою хвороба здатна уражувати насінники в полі.

На зберіганні бактеріальна гниль з уражених цибулин може поширюватися на здорові, спричиняючи їх загнивання.

Бактерії можуть перебувати на рослинних рештках, які потрапили в ґрунт, на цибулинах, на поверхні насіння, рідше – в поливній воді.

У полі уражені листки передчасно в’януть і усихають. Навколо шийки цибулин утворюється велика світла або трохи рожевувата пляма, тканина в цьому місці розм’якшується.

Хвороба починається з шийки, через півтора-два місяці досягає денця цибулини. За сильного ураження відбувається загальне розм’якшення цибулин, вони набувають різкого неприємного запаху.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!