Мариновані перці для фарширування експортують у ретортмішках
Компанія «Стодола» з міста Первомайськ на Миколаївщині постачає в Німеччину мариновані перці для фарширування не в банках, а в ретортмішках, які витримують температуру до 140 градусів під час стерилізації.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Від німців також маємо замовлення на перці для фарширування, – розповів Ян Островський, засновник компанії «Стодола». – Ці напівфабрикати в маринаді ми поставляємо у великих ретортмішках, які є альтернативою банкам і витримують температуру до 140 градусів під час стерилізації. У Німеччині наші перці фарширують сиром».
За словами підприємця, щодо маринованих продуктів, смаки в різних країнах Європи не відрізняються. Хоча у скандинавських країнах люблять більш кислі маринади.
«Легко продавати «Стодолу» в Німеччині, бо їхній ринок екологічних продуктів доволі розвинений. Працює кілька торговельних мереж повністю під органік. У деяких землях споживання харчів цієї категорії доходить до 10%, що є чималим показником навіть для Європи», – сказав Ян островський.
Переважна частина експорту «Стодоли» потрапляє до так званих етнічних полиць – для вихідців зі слов’янських країн, а їх цікавить традиційна продукція: томати, огірки, овочеві мікси.
Читайте також:«Стодола» експортує консервований органічний борщ