Овочі-Ягоди-Сад

Мало хто з виробників лохини цікавиться сортами середнього терміну дозрівання

Мало хто з виробників лохини цікавиться сортами середнього терміну дозрівання

Для виробників лохини – діючих і тих, хто збирається вийти на ринок – важливий правильний підбір сортів за технологічними якостями і термінами дозрівання.

На цьому наголосив керуючий партнер ТОВ «ФруТек» Олег Босий.

«Українські ягідники хочуть вирощувати ранню чи пізню ягоду, бо вона дорожча. Мало хто з виробників цікавиться середніми сортами. Та коли максимальний обсяг ринку, то не лише мінімальна ціна, а й мінімальні затрати», – підкреслив він.

Також проекти з вирощування лохини обов’язково повинні передбачати можливість тимчасового зберігання ягоди.

Сертифікація виробництва – важливий момент не лише для виробників, орієнтованих на експорт, а й тих, хто має намір продавати лохину на внутрішньому ринку. «Для власника бізнесу сертифікація має бути на першому місці, – вважає Олег Босий. – Гадаю, за кілька років українські торговельні мережі також почнуть вимагати сертифікацію за стандартом GLOBALG.A.P.».

Проблема, на його переконання, – не в низькій ціні реалізації лохини на ринку, а в тому, що в деяких господарствах – висока собівартість.

Олег Босий такоОб’єднання малих і середніх виробників в групи (Кооперативи) для спільної післязбиральної доробки та маркетингу

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!