Овочі-Ягоди-Сад

Малі площі органічного фундука більш конкурентоспроможні

Малі площі органічного фундука більш конкурентоспроможні

Якщо садівник має задум започаткувати виробництво органічного фундука краще створювати бізнес сімейного типу.

Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповів головний агроном фундукового саду корпорації «Галс Агро» Євген Лайтер.

«Тут основну роль грає саме невелика площа господарства, – пояснив експерт. – Якщо вирощувати органічний фундук на меншій площі, буде вигідніше конкурувати на ринку якіснішим продуктом, ніж великими обсягами або продуктом для переробки».

До того ж такий бізнес Лайтер вважає доброю інвестицією у майбутнє для сім’ї – як для дітей, так і батьків. Через 6-7 років можна буде створити стабільний прибуток з мінімальними трудовими витратами на утримання цього саду, аргументував він.

Раніше ми повідомляли, що бізнес на фундуку доволі різноманітний і його форма залежить від того, якою дорогою збирається піти підприємець – у переробку чи споживання у свіжому вигляді.