Консультантка порадила вирощувати малину для свіжого ринку
Малина для переробки цього року була дешевою, навіть для ягоди гарної якості. У той же час малина для свіжого ринку залишається нішевим продуктом, хоча покупці згодні платити за якість.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала Ірина Кобринець, консультантка з ягідництва.
«Малина – дуже популярна як сировина в переробній промисловості, але досі лишається нішевою культурою на свіжому ринку, – зазначила консультантка. – Для мене ситуація з малиною в цьому році була прогнозованою. Навесні погода дещо пригальмовувала розвиток рослин, часто доводилося виводити їх із стану стресу».
За словами експертки, ціна сировини була передбачувано низькою навіть на ягоду дуже хорошої якості.
«Це зрозуміло, адже її визначають інші гравці ринку», – пояснила Ірина Кобринець.
Вона порадила виробникам працювати над розвитком свіжого ринку малини.
«Як і в інших ягід, це мають бути десертні сорти, смачна, гарна ягода, правильна упаковка. Це заморочливо, партії відносно невеликі. Але я впевнена, що цей напрямок має майбутнє, люди готові платити за якість», – зазначила консультантка.
Читайте також: Як переселенці відкрили найтехнологічнішу ягідну ферму