Овочі-Ягоди-Сад

Консервованою кукурудзою української селекції зацікавилися в Японії та ЄС

Консервованою кукурудзою української селекції зацікавилися в Японії та ЄС

Цього року черкаське підприємство вперше законсервувало солодку кукурудзу Білий Кролик української селекції. Продукцією зацікавилися в Японії та Євросоюзі.

Про це повідомляє EastFruit.

«Цього року ми вперше законсервували нашу кукурудзу із білими зернами. Зробила це торгова марка «Бабусин продукт» на Черкаському підприємстві «Агроспецпроект». Нині вдалося виготовити близько 40 тисяч банок. Керівник підприємства каже, що такою кукурудзою вже зацікавилися Японія та ЄС», – розповів Михайло Нагорняк, засновник та директор селекційної компанії «Мнагор».

Він бачить значний потенціал у вирощуванні солодкої кукурудзи в Україні, адже рівень на душу населення тут становить приблизно 3,5 кг на рік. Для порівняння, у США цей показник становить 17 кг на душу населення.

«Зараз у нас по всій країні із цього приводу певний дефіцит», – підкреслив Михайло Нагорняк. 

Більше того, за його словами, чимало продукції закуповується за кордоном. Наприклад, до вторгнення торгова марка «Бондюель» завозила солодку кукурудзу для виробництва з росії, зараз цей імпорт надходить з Угорщини та Польщі. Торгова марка «Чемпіон» завозить продукцію для консервації з Китаю, а ТМ «Чумак» – з Молдови.

Читайте також: Український селекціонер представив цукрову кукурудзу з найдовшим качаном