Калій захищає суницю від заморозків
Ягідні культури – це культури, які з усіх елементів живлення споживають найбільше калію. Від забезпечення калієм залежить урожайність, смак, колір, транспортабельність ягід та стресостійкість і зимостійкість ягідних культур в цілому. Особливе значення відіграє забезпечення калієм при захисті від весняних заморозків.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала Ірина Кобринець, консультантка з ягідництва.
Вона зазначила, що найбільше калію рослини споживають під час зав’язування та достигання ягід, але він потрібен рослинах на всіх етапах вегетації.
«Дефіцит калію проявляється в першу чергу на старих листках – спочатку з’являється некроз по краю листка, з часом листкова пластинка може взагалі відмерти», – зауважила консультантка.
Читайте також: Теплиця дозволяє краще заробляти і фермеру, і робітникам