Овочі-Ягоди-Сад

Ірландські вчені назвали гриби суперїжею майбутнього

Дослідники ірландської компанії Monaghan Biosciences, яка є партнером найбільшого виробника грибів у світі — BioRescue вважають гриби суперпродуктом майбутнього через низький вміст жирів та високий – клітковини, білків, мінералів та вітамінів.

Про це повідомляє Euronews.

40 вчених компанії вивчають не тільки склад компосту, а й сам гриб у всіх його дрібницях.

«Гриби для вас дуже, дуже хороші. Вони дуже здорові. Вони мають низький вміст жирів, багато клітковини, вони також містять білок. Вони містять багато дуже цінних поживних речовин, таких як мінерали та вітаміни», – сказала біолог з Monaghan Biosciences Джуд Вілсон.

Виконавчий директор Monaghan Biosciences Пітер Коркоран розповів, що гриби, як і шкіра людини, виробляють вітамін D за допомогою світла.

«Але важливо, тому що він виробляється природним чином грибом, тому він є веганською формою вітаміну D, а в усьому світі існує хронічний дефіцит вітаміну D», – підкреслив він.

Здорове харчування, на думку вчених, особливо важливе для веганів та людей, які проводять більшість часу в офісах.

Читайте також: Бактерії, що живуть у коренях, захищають рослини від інфекцій

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!