Овочі-Ягоди-Сад

Херсонський виробник шафрану заробляє не тільки на вирощуванні, а й на туристах

Сотні туристів приїжджають подивитися на шафран в село Любимівка Херсонської області, де 5 років вирощують цю найдорожчу у світі спецію.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації.

Із початку жовтня до початку листопада триває туристичний сезон в господарстві «Шафран любимівський», де на 5 гектарах о цій порі квітнуть крокуси, з рилець який і роблять шафран.  

«Попередні роки ми організовували майстер-класи по збору врожаю, пригощали гостей пловом із шафрану, який готували спеціально запрошені кухарі із Південної Асоціації шеф-кухарів України, і звичайно облаштовували селфі-зону на фоні шафранового поля.  Цього року планували обмежитись лише промисловим збором шафрану, але нам вже телефонують туроператори з різних куточків України, що хочуть привезти туристів. Ми не можемо їм відмовити, тож будемо і цього року приймати гостей», – розповів керівник фермерського господарства «Шафран любимівський» Віталій Шакало.

Любимівський шафран успішно реалізується на внутрішньому ринку: його купують ресторатори, продавці спецій, а ще чимало українців купують шафран у маленьких фасовках – для власних потреб.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!