Овочі-Ягоди-Сад

Голубцева капуста коштує удвічі дорожче, ніж звичайна

Голубцева капуста коштує удвічі дорожче, ніж звичайна

Голівки білоголової капусти, придатні для виробництва голубців коштують удвічі дорожче, ніж звичайна білоголова капуста: 8-12 грн/кг замість 4.5-5 грн/кг.

Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.

На найбільшому гуртовому фермерському ринку півдня України «Неждана», що в селі Великі Копані на Херсонщині капуста сортів, що формують великі пласкі голівки, листя яких придатне для того, щоб виробляти голубці значно подорожчала і коштує від 8 до 12 грн/кг. Тоді як невеликі круглі голівки, що найбільше цінуються покупцями для універсальних цілей – коштують лише від 4.5 до 5 грн/кг.

Пекінська капуста коштує 7-10 грн/кг, червоноголова капуста – 15 грн/кг, цвітна – 40 грн/кг.

Цибуля вищого гатунку коштує 6-6.5 грн/кг, морква 6-7 грн/кг, буряк – 5.5 грн/кг.

Із поступовим осіннім зниженням температури дорожчають баклажани – вони коштують від 18 до 22 грн/кг. 

Зросла ціна й на томати. Так, найдешевший сорт Асвон коштує 14 грн/кг, інші червоні томати – 20-22 грн/кг. Рожеві плоди коштують 26 грн/кг.

У той же час практично не змінилася ціна на овочевий перець. Так, сортотип Білозерка коштує 4-10 грн/кг, конусовидні червоні м’ясисті перці – 20 грн/кг, кубовидні – 23 грн/кг.

З’явилося багато редису за привабливою для виробника ціною – 18-20 грн/кг.

Огірки коштують 25 грн/кг, кабачки – 15 грн/кг.

Солодка кукурудза продається по 4.5-5 грн/кг.

Столові гарбузи – ромашка та гітара – по 2.5 – 3 грн/кг.

Читайте також: Ціни на овочі стабільні цілий тиждень