Овочі-Ягоди-Сад

Фермери планують збільшити посіви цибулі та моркви

Фермери планують збільшити посіви цибулі та моркви

Цієї весни фермери планують збільшити посіви цибулі, моркви і гречки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі марафону «Єдині  новини» розповів, що фермери з Одещини, Центральної і Західної України відновлюють  вирощування овочів, в першу чергу, борщового набору – цибулі і моркви.

«Цьогоріч ситуація з цибулею і морквою на ринку буде стабільною в порівнянні з минулим роком. Продукти будуть більш доступними для українського споживача», – переконаний Тарас Висоцький.  

За його словами, планується посіяти більше не експортно орієнтованих культур: гречку, овес і просо. 

“Аграрії вже в 2022 році суттєво збільшили обсяги посіву гречки. Тому сьогодні її ціна на 50% менша, ніж торік.  Практично така сама площа посіву очікується цього року. Тобто гречки буде вироблено більше, ніж треба для внутрішнього споживання. Зменшиться потреба імпорту, і не буде підстав для зростання ціни. Навіть можливе здешевлення, але це стане зрозуміло по факту фіксації посівних площ у червні”, – зазначив перший заступник Міністра.

Тарас Висоцький також наголосив: навіть у складних воєнних умовах обсяг виробництва зернових культур перевищить потреби українців мінімум в два з половиною рази. Буде достатньо пшениці для виробництва хлібобулочних виробів, а кукурудзи і ячменю – для кормів.  

Раніше овочі борщового набору, крім картоплі, за тиждень подорожчали.