Овочі-Ягоди-Сад

Фермерський сік роблять з десертного яблука другого сорту

ФГ «Валентина», що у Святошинському районі на Київщині для соку використовує десертні сорти яблук другого сорту. Як перевагу на упаковці зазначають сорт.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла співвласниця сімейного господарства Віталіна Семерог.  

«Стару посадку ми розкорчували у 2015 році, а у 2019-му на її місці заклали наймолодший сад — 1,5 га сорту Фуджі на шпалері. Більшість сортів у нас десертні (Гала, Чемпіон, Голден), є лише один кислий Сапфір. До того, як зайнятися соком, ми були націлені на роздрібного споживача, бо знаходимося між містами-супутниками Києва», – пояснила вона. 

Проте зараз фермери не досаджують чисто технічні сорти яблук, а роблять сік з десертного яблука другого сорту. 

«На пакованні обов’язково зазначаємо, з якого саме сорту він зроблений», – зазначила фермерка.

Читайте також: Фермери переробляють яблука на сік, а сливи – на ткемалі