Овочі-Ягоди-Сад

Фермерка з Луганщини робить бізнес на соліннях

Ганна Гладкова із села Велика Чернігівка, що в Луганській області на 5 га землі вирощує овочі та переробляє їх у соління. За сприяння проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Ганна взяла участь у програмі цифрового маркетингу для малого та середнього бізнесу, їй допомогли створити маркетингову стратегію бренду «Пан посол» та власний сайт.

Про це повідомляється на сторінці проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» у Фейсбук.

Ідею домашньої консервації Ганні Гладковій підказав підприємець Володимир Давидов, який запропонував земельну ділянку та необхідне обладнання після того, як вона втратила все в Луганську і в 2014 році повернулася в рідне село.

На 5 га неподалік Сєвєродонецька Ганна посадила огірки, помідори, баклажани, моркву. Також зібрала команду однодумців – сьогодні городом опікуються четверо людей. Потім вирощені овочі переробляють на домашні соління.

Жінка продає свою продукцію на ринку у Сєвєродонецьку, також налагодила співпрацю із власниками невеликих крамниць Луганської області. За спостереженнями Ганни, люди найбільше купують баклажани та квашені огірки. Також є морква по-корейськи, кабачки, квашені помідори, томатний сік. 

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» разом з іншими десятьма підприємцями Сходу України Ганна взяла участь у програмі цифрового маркетингу для малого та середнього бізнесу. Креативна агенція Miks Digital, яку проєкт USAID залучив до програми, розробила маркетингову стратегію для бренду, створила сайт https://www.panposol.com/, оновила візуальні матеріали для соціальних медіа. Окремим елементом було навчання із роботи у створених рекламних кабінетах Google та Facebook, а також освоєння копірайтингу.

За допомогою цих інструментів Ганна планує розширювати географію продажу та пропонувати свою продукцію супермаркетам Луганської області.

Ганна та команда планують отримати сертифікат якості. Це дозволить виробникам вийти на новий рівень розвитку.

Читайте також: «Стодола» вікрила переробний цех та сертифікувала 50 органічних консервів