Фермер розповів як вирощує капусту з невеликими головками
Микола Росіцький, керівник сільгосппідприємства «Екофілд», розташованого в селі Чаплинка Дніпропетровської області, вирощує білоголову капусту з качанами до 2,5 кг. Для цього збільшує щільність висаджування та підбирає гібриди, які на генетичному рівні мають однорідні головки.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Завдяки гібридам «Рійк Цваан» виконується ще одна вимога споживачів: вага головки не повинна перевищувати 2,5 кг, – розповів Микола Росіцький. — Ідеальною супермаркети вважають ще меншу – до 1,5 кг. Важливо, що в капустяних гібридах «Рійк Цваан» обмеження ваги – від 0,8 до 4 кг – закладено на рівні генетики. Звісно, розмір головки можна зменшити шляхом збільшення щільності посадки, але тільки цього буває недостатньо, Крім того, у гібридів, які наразі вирощую, є важлива особливість: головки виростають однакового розміру, тобто однорідні.
Крім того, фермер підбирає гібриди, стійкі до розтріскування.
Довідка: Сільгосппідприємство «Екофілд» обробляє 170 га відкритого ґрунту, вирощують томати, баклажани, перці, капусту, моркву та столові буряки. Білоголова капуста посідає чільне місце: під нею зайнято 60 га.
Читайте також: «ВПК-Агро» почала обробляти капусту з дронів