Фермер-початківець втратив весь урожай цибулі у сховищі

Господарство, засноване початківцем в овочівництві, втратило 1,5 тис. тонн цибулі через помилково налаштовані процеси у камері зберігання.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» розповідає Вадим Кричковський, директор господарства «Органік-Д», (Вінницька область), не називаючи цього підприємства.
«Він виростив урожай цибулі з помилками, заклав її у навальне сховище і невірно налаштував процеси у камері, – пише аграрій. – Цибуля збиралася вологою, і у сховищі її треба було досушити, тож він почав гріти продукцію газовими пушками, але ніхто з консультантів його не попередив, що при цьому вхідні і вихідні клапани мають бути відкритими для постійного притоку і відтоку повітря для видування вологості. В результаті він створив «хамам» і через два дні отримав проростання всієї маси врожаю. Уявляєте такі збитки для людини, яка інвестувала у перший рік цього бізнесу майже $1 млн, щоб виростити цей урожай?».
За словами Кричковського, якщо дозволяють погодні умови, треба намагатись всі процедури з висушування цибулі проводити на полі, потім збирати продукт у контейнери і відразу ставити на зберігання.
Читайте також: Через війну загострилася проблема сховищ для цибулі