Овочі-Ягоди-Сад

Фермер 10 років спеціалізується на гарбузах

Польський фермер Артур Молак, власник ферми Molak Pumpkin із 2010 року вирощує різноманітні гарбузи для внутрішнього та зовнішнього ринків. Разом із підрядниками, ці овочі ростуть на 60 га, цього року виробництво збільшили ще на 8-10 га.

Про це повідомляє SadyOgrody.

Потепління клімату та підвищення літніх температур сприяють вирощуванню гарбуза біля Варшави. Сертифіковані гарбузи продаються у торгових мережах, на ринках. Асортимент розширюють новими сортами. 

«Ми вирощуємо гарбуз на Хеллоуїн, кабачок-спагетті, гарбуз Мускат де Прованс, гарбуз Хоккайдо та», – перерахував Артур Молак. 

За його словами, більшість клієнтів стають постійними. Також на фермі вирощують й інші сорти гарбузів за спеціальними замовленнями.

Цього року погода була поганою для сходів гарбуза. Навесні було сухо. Але овочеві плантації під зрошенням. Травень також був відносно холодним і вітряним. На щастя заморозки не завдали шкоди.

Ранні гарбузи, з терміном вегетації 80 днів починають збирати на початку серпня. Сезон триває всю осінь. Пік припадає на свято Хеловіну, коли готують багато страв із гарбуза, прикрашають будинки. Останні гарбузи продають у грудні.

Ще на 10 га вирощують різні види капуст, невеликі площі відведені під цибулю шніт та декоративний соняшник. 

Читайте також: Органічні гарбузи знайшли ринок збуту в Європі