Овочі-Ягоди-Сад

«Факел» розширює овочесховище й нарощує переробку

«Факел» розширює овочесховище й нарощує переробку

Сімейні підприємства «Факел» і «Діана-М» з Одещини розширюють холодильні потужност, масштабують доробку та переробку овочів: запускають нові лінії фасування, і й постачають соління до мереж «Сільпо», «Фора» та «Таврія В». 

Про це повідомляє Latifundist.com.

Підприємства обробляють близько 900 га овочів із загальним земельним банком 1,2 тис. га і щорічним збором 45–50 тис. тонн. Частину врожаю – капусту білоголову, перець, баклажани, огірки та помідори – спрямовують на переробку під брендом «Діана-М». Річний обсяг виробництва переробленої продукції становить близько 1,5 тис. тонн.

На майданчику працює цех квашення та лінія пакування з газифікацією і вакуумом для вітрин. У виробництві уникають хімічних сумішей, віддаючи перевагу «натуральному» методу соління.

Основні запаси тримають у холодильнику на 3,5 тис. тонн; загальні сховища підприємств — 21 тис. тонн, із них 7 тис. тонн холодні. Незабаром запустять ще один холодильник на 7 тис. тонн із обладнанням Tolsma.

«Хочеш бути великим виробником із продукцією, яка користується попитом – без зберігання й холодильного обладнання не обійтися», – зазначив Мурат Цхадая, власник підприємства «Факел».

Планують дрібну фасовку 1–5 кг, встановлення мийної лінії для картоплі й моркви, щоб відвантажувати 40–50 тонн митої продукції на добу, а також запуск виробництва бебі-моркви.

Читайте також: Черкаські овочівники збільшать овочесховище на 6 тис. тонн