Експертка пояснила причину падіння ціни на моркву
Керівниця департаменту «Маркетинг-аналітика» найбільшого гуртового ринку Західної України «Шувар» Тетяна Гетьман вважає, що ціна на моркву знижується через перевиробництво та зупиненні експорту через достатню пропозицію в країнах ЄС.
Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.
«Морква, якість якої можна віднести до категорії «не дуже», нікому не потрібна. Ціна 2,5 грн/кг – це майже собівартість і людей на збирання не знайдеш. Морква, якість якої наближена до категорії «може бути» і вище, коштує на третину дорожче, але хіба ж то ціни у порівнянні із 2018 роком?», — зазначила Тетяна Гетьман.
Читайте також: У листопаді «борщовий набір» значно подешевшав
Вона також додала, що імпорт цього коренеплоду майже зупинився але і з експортом не дуже складається – площі під морквою збільшила не тільки Україна.
Але, на думку експертки, ситуація може змінитися.«До речі, у листопаді 2017 року морква коштувала ще дешевше, але на початок березня 2018 року ціни зросли в 2 рази і сезон в цілому був Ок», — підсумувала вона.
Додати коментар