Овочі-Ягоди-Сад

Диня дешевшає, кавун – дорожчає

Диня дешевшає, кавун – дорожчає

У перший тиждень осені минув пік низьких цін на кавуни й вони починають зростати. У той же час поки що дешевшають дині, абрикоси та інжирні персики. Дещо подорожчав виноград, лохина, персик, слива. Стабільні ціни на яблука та груші.

Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.

Так, на найбільшому гуртовому ринку Заходу України «Шувар», кавун подорожчав на 14% – до 14-18 грн/кг, диня подешевшала на 7% – до 40-65 грн/кг.

Білий вітчизняний виноград подорожчав на 3% і коштує від 35 до 100 грн/кг. Тоді як темний виноград подорожчав на 16% – до 50-100 грн/кг. 

Лохина подорожчала на 6% і коштує від 100 до 180 грн/кг.

Персик вітчизняний подорожчав на 16% і коштує від 50-60 грн/кг, персик інжирний подешевшав на 17% – до 50 грн/кг. Абрикоса подешевшала на 12% і коштує 70-80 грн/кг.

Слива подорожчала на 13% і коштувала 15-20 грн/кг.

Ціни на яблука стабільні – 13-23 грн/кг, груші коштують 25-55 грн/кг.

Читайте також: Кавуни продовжують дешевшати