«Дунайський аграрій» збільшить площу під органічним бататом
ТОВ «Дунайський аграрій» цього року вперше виростило органічний батат. Було зібрано близько 20 тонн коренеплодів, які надійшли у київські супермаркети.
Про це повідомив директор ТОВ «Дунайський аграрій» Роман Дяжук.
«Наступного року збираємося збільшувати площу під органічним бататом, – зазначив він. – Я знаю, що в Європі існує величезний попит на звичайний батат. Зараз є реальний запит з ЄС на експорт 20 тис. тонн батату, але в Україні таких обсягів не вирощують. За моїми даними, в Україні під звичайним бататом знаходиться максимум 50 га, і, крім нас, більше ніхто не вирощує органічний батат».
За його словами, в лютому, під час Міжнародної виставки органічної продукції BIOFACH, можна буде реально оцінити попит на органічний батат і, вже відштовхуючись від цих даних, орієнтуючись на експорт, планувати площу під цю культуру.
«Оскільки в Одеській області, де знаходяться наші землі, дуже сприятливі кліматичні умови для вирощування батату, плануємо продовжувати вирощувати органічний батат і паралельно вивчати ринки збуту», – розповів Роман Дяжук.
Він також зазначив, що наступного сезону заплановано збільшення площ під органічними баштанними культурами.
«Цього року спрацювали дуже добре з органічними кавунами, вирощуванням яких займаємося вже чотири роки, – зауважив Роман Дяжук. – Частину останнього врожаю у нас купила компанія й експортувала ягоду до Польщі. Там у супермаркеті наш кавун продавався по 2 злотих/кг».
За його словами, наступного сезону компанія однозначно відмовиться від вирощування органічної цибулі та картоплі, під питанням також перець і помідори.
Додати коментар