Овочі-Ягоди-Сад

Друга країна схвалила генетично модифіковані баклажани

Друга країна схвалила генетично модифіковані баклажани

Філіппіни стали другою країною, яка після Бангладеш схвалила вирощування генетично модифікованих баклажанів на корм для тварин, повідомляє Far Eastern Agriculture.

У заяві Університету Філіппін Лос-Баньос (UPLB) повідомляється, що Філіппіни офіційно надали нормативний дозвіл на комерційне вирощування Bt баклажанів, ставши другою країною після Бангладеш, яка схвалила сплайсинг стійкого до шкідників гена, взятого з Bacillus thuringiensis.

Баклажани Bt, які вперше були розроблені в Індії, містять природний білок із ґрунтової бактерії Bacillus thuringiensis (Bt), що робить його стійким до баклажанової плодожерки (EFSB), відомої як найбільш шкідлива комаха цієї культури. 

Філіппінська рада з досліджень і розвитку сільського господарства, водних і природних ресурсів (PCAARRD) зазначила, що білок Bt насправді безпечний для людей, тварин та інших членистоногих, оскільки він дуже специфічний для личинок EFSB.

Відзначають, що Bt баклажани, хоча і виведені в Індії, заборонені в цій країні. Однак комерційне вирощування Bt-бавовни, яке використовує гени тієї ж бактерії для протистояння шкідниковим черв’якам, дозволено. 

Минулого року на Філіппінах міністерство сільського господарства схвалило використання Bt баклажанів як корм для тварин. Таким чином, незабаром після цього було схвалено генетично модифікований овоч для комерційного використання.

Читайте також: ГМО-баклажани можуть мати на 192% більшу врожайність